• VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

   
 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

 • VTEM Image Show

  СУ Васил Левски

Последни новини

Актуално

180 години безсмъртие

Събота, 01 Юли 2017 | Автор на статията:  Петя Михайлова

През Възраждането учебната година в българското училище завършвала с изпит, празник за цялата общественост – ученици, учители, представители дори и на конака. Днес, улисани в попълване на статистика, забравяме този празник, празник на плодовете от нашия труд .

Е, не и днес! Днешните „Радини вълнения“ бяха посветени на  най-достойния българин за всички времена, патрона на нашето училище - Васил Левски.

Въпреки горещия час, който избрахме, залата точно по възрожденски събра „малките“, които вече бяха във ваканция, „големите“, които предпочетоха празника пред басейна или кафето. Наред с тях, залата постепенно се запълваше от родители, учители,  както и от колеги от други училища от Русе и Варна. Почетното място бе отредено на ръководството на училището, в лицето на г-н Галин Ганчев, г-жа Стефка Мънгова и г-жа Рени Стоянова, на представители на областна и общинска администрация в лицето на заместник-областния управител г-н Валентин Колев, началникът на отдел „Образование“ г-н Сашо Щерев, г-жа Гицка Харизанова - председател на учителски синдикат „Подкрепа“, много офицери от запаса, сред които о.з.подполк. Людмил Марков и майор инж. Димитър Вълков.

След художественото въведение сцена – разговор между Левски и народа, в чиито образи влязоха учениците от 11 клас - Христомир и Божидар  и стихове, представени от шестокласниците, празникът продължи с викторина, посветена на 180 години от рождението на Апостола. Трите отбора, в които участваха ученици от пети и шести класове, се бориха настървено да покажат, че знаят, че са проучили самостоятелно, че умеят да покажат своите знания за живота и делото на Апостола. Въпросите от викторината бяха интересни, пречупени през детската призма, а кръговете, през които минаха, държаха в захлас и публиката.

И журито така и не можа да излъчи победител, затова всички участници бяха наградени с книги, шалчета, плакети, осигурени от Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе.

Благодарим на учениците, че въпреки ваканцията отделиха един час, за да си припомним съдържанието на думите подвиг, герой, безсмъртие! Благодарим на ръководството, че ни повярва! Благодарим на колегите, които уважиха празника, поради собствено убеждение!

Благодарим на водещите Митко и Донияна от единадесети клас! Специални благодарности на Велислава Анатолиева, която за пореден път показа, че да обичаш историята е достатъчно, за да и се отдадеш напълно! Същата Велислава Анатолиева, която пребори конкуренцията и стана стажант на сп. „ Българска история“.

Благодарим за споделения празник!

Поклон пред „Знаменосецът на Свободата“!

 • Източник: СОУ Васил Левски