Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе
  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

     
  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

Последни новини

Откриване на учебната 2018/2019 година

Откриване на учебната 2018/2019 година

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов бе гост на откриването на новата учебна 2018/2019 година в СУ "Васил Левски". На тържествената ц...

Четвъртък, 20 Септември 2018

Посещение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев

Посещение на министъра на образованието и науката Красимир В…

На 08 септември 2018 г. нашето училище беше домакин на работна среща на директорите на училищата и детските градини от Община Русе и областта с мин...

Понеделник, 10 Септември 2018

Връчихме свидетелствата и за основно образование

Връчихме свидетелствата и за основно образование

С прекрасно, вълнуващо и мило тържество ознаменувахме края на учебната година и за учениците от седми клас в СУ „Васил Левски“- град Ру...

Петък, 22 Юни 2018

Връчихме дипломите на Випуск 2017

Връчихме дипломите на Випуск 2017

На тържествена и изключително вълнуваща церемония на 20 юни 2018 година СУ „Васил Левски” - град Русе изпрати поредното ято зрелостници...

Четвъртък, 21 Юни 2018

Награди от Националния кръг на "Лингвистично кенгуру"

Награди от Националния кръг на "Лингвистично кенгуру…

Учениците от СУ "Васил Левски" - Русе се представиха отлично на Националния кръг на международното състезание "Лингвистично кенгуру&...

Вторник, 19 Юни 2018

Награди за спортния празник

Награди за спортния празник

На 12.06.2018 г. бе извършено официалното награждаване на изявилите се на спортния празник отбори VIII-XI клас, а на 13.06.2018г. бе награждаването...

Четвъртък, 14 Юни 2018

Отбелязахме Европейската седмица на физическата активност и спорта

Отбелязахме Европейската седмица на физическата активност и …

На втори юни ученици от СУ "Васил Левски" - Русе участваха в отбелязването на Европейската седмица на физическата активност и спорта в ле...

Четвъртък, 07 Юни 2018

Златен финалист на НС на СБНУ

Златен финалист на НС на СБНУ

На финалния кръг от Националното състезание на СБНУ се явиха 34 ученици от І клас, 22 ученици от ІІ клас, 8 ученици от ІІІ клас и 19 ученици от ІV ...

Сряда, 06 Юни 2018

Китайска работилничка

Китайска работилничка

На 28.05 (понеделник), пред сградата на Община Русе, бе представена “Китайска работилничка”. Организатори на културното мероприятие бях...

Събота, 02 Юни 2018

Етноритми без граници

Етноритми без граници

На 14 май, в пленарна зала на Община Русе, където се проведе и концерът „Етноритми без граници“, бяха връчени грамоти от конкурс по про...

Сряда, 30 Май 2018

Отбелязваме Деня на българската просвета и култура и на славянска писменост

Отбелязваме Деня на българската просвета и култура и на слав…

СУ с преподаване на източни езици и култури "В. Левски" - Русе отбеляза тържествено 24 май - празника на българските букви и писмено...

Петък, 25 Май 2018

Спортен празник в училището

Спортен празник в училището

На 22 май в СУ с преподаване на източни езици и култури „Васил Левски“ - Русе се проведе спортен полуден под надслов „Заедно в сп...

Петък, 25 Май 2018

Зонални победители за "Купата на Coca-Cola 2018"

Зонални победители за "Купата на Coca-Cola 2018"

На 19 май в гр. Русе се проведе футболния турнир за "Купата на Coca-Cola 2018" - Зона Русе. Победител е СУ "Васил Левски". Апло...

Петък, 25 Май 2018

Изпратихме Випуск 2018

Изпратихме Випуск 2018

По традиция всяка година през м. май СУ "В. Левски" - Русе организира тържествено изпращане на абитуриентите си. На 15 май училището се р...

Петък, 25 Май 2018

СУ "Васил Левски" - Русе проведе традиционните Бункасай и Благотворителен концерт

СУ "Васил Левски" - Русе проведе традиционните Бун…

   И тази учебна 2017/2018 година събра под покрива на зала „Канев център” танцьори, певци, рецитатори, които трогнаха с песн...

Неделя, 20 Май 2018

Актуално

Политика за защита на личните данни в СУ "Васил Левски" - Русе

Настоящата Политика за защита на личните данни не регламентира права и задължения, а има за цел да обясни защо и какви лични данни събираме, как ги обработваме, съхраняваме, в това число, в това число кога е необходимо да разкриваме лични данни на трети лица. С тази политика се предоставя информация за правата, които потребителите имат във връзка с обработването на лични данни от СУ „В. Левски“ - Русе.

ЗАЩО СЪБИРАМЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 Във връзка с упражняването на нашите официални правомощия, спазване на законови задължения, защита на законни интереси или при изпълнение на задача от обществен интерес.

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЪБИРАМЕ

Имена на ученици, родители (настойници), педагогически и непедагогически персонал, единен граждански номер (личен номер на чужденец); данни за здравословното състояние, данни от документ за самоличност (чрез тях се извършва проверка за валидност на съответния документ и се проверява самоличността на съответното лице); данни за пълномощник (ако лицето се представлява от пълномощник) и за неговото пълномощно; данни за комуникация с гражданите (например адрес на електронна поща, телефонен номер, адрес или др.).

КАК ОБРАБОТВАМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Обработването обхваща широк спектър от операции, извършвани с лични данни, включително с ръчни или автоматични средства. Това включва събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване. 

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ ПРИ ОБРАБОТКА НА ДАННИТЕ

Обработваме лични данни добросъвестно и по прозрачен начин по отношение на субекта на данните за конкретни, изрично указани и законни цели в съответствие с действащото законодателство. Съобщаваме и обясняваме на учители, ученици и родители какви лични данни събираме, както и защо и как го правим. Обработваме лични данни само за законни цели. Обработката на лични данни не надхвърля периода, необходим за постигането на тези цели, освен ако сме задължени да ги съхраним в съответствие със законодателството.

Въвели сме необходимите технически и организационни мерки, за да защитим вашите лични данни от случайно или незаконно унищожаване или от случайна загуба, от неправомерен достъп, изменение или разпространение, както и от други незаконни форми на обработване. 

КАК СЪБИРАМЕ ЛИЧНИ ДАННИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

В повечето случаи получаваме информация директно от субектите на данни, когато те попълват заявления, декларации и други документи, необходими за упражняването на правомощията ни и за спазване на законовите и подзаконовите нормативни актове.

ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОМПЕТЕНТНИ ОРГАНИ

При наличието на установени със закон предпоставки, личните данни, събирани и обработвани от СУ „+В. Левски“ - Русе, следва да бъдат предоставяни на компетентните органи.

КОЛКО ВРЕМЕ СЪХРАНЯВАМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Съхраняваме личните данни толкова дълго, колкото е необходимо, за да бъдат спазени изискванията на законодателството.

ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

 Можете да се свържете с нас, за да упражните своите права.

 Според Общия регламент за защита на личните данни субектът на данни (физическото лице, за което се отнасят данните) има право на:

  • Информираност (във връзка с обработването на личните му данни от администратора);

  • Достъп до собствените си лични данни;

  • Коригиране (ако данните са неточни);

  • Изтриване на личните данни (право „да бъдеш забравен“) * ;

  • Ограничаване на обработването от страна на администратора или обработващия лични данни;

  • Преносимост на личните данни между отделните администратори;

  • Възражение спрямо обработването на негови лични данни;

  • Субектът на данни има право и да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране, което поражда правни последствия за субекта на данните или по подобен начин го засяга в значителна степен;

  • Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата на субекта на данни са били нарушени.

 Физическото лице, което е субект на данни, има право да получи информация за администратора на лични данни, както и за обработването на личните му данни. Тази информация включва:

  • Данни, идентифициращи администратора, както и негови координати за връзка, вкл. координатите за връзка с длъжностното лице по защита на данните;

  • Целите и правното основание за обработването;

  • Получателите или категориите получатели на личните данни, ако има такива;

  • Намерението на администратора да предаде личните данни на трета страна (когато е приложимо);

  • Срока на съхранение на личните данни;

  • Съществуването на автоматизирано вземане на решения, включително профилирането**, (ако има такова);

    • Информация за всички права, които субектът на данни има; 

    • - Правото на жалба до надзорния орган.

Посочената информация не се предоставя, ако субектът на данни вече разполага с нея. Ако подадете искане, свързано с упражняване на Вашите права, ние ще Ви отговорим в едномесечен срок. При необходимост този срок може да бъде удължен с още два месеца, за което ще бъдете незабавно уведомени.

При отказ да бъде изпълнено Вашето искане, ще бъдете уведомени за причините, поради които не са предприети действия по него, както и за възможността да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни и търсене на защита по съдебен ред.

Действията, които СУ „В. Левски“ - Русе предприема при и по повод упражняването на правата на субектите, са напълно безплатни. Когато искането на дадено лице е явно неоснователно или прекомерно (например поради своята повторяемост), администраторът има право, по свое усмотрение да откаже да изпълни искането или да изиска заплащането на разумна такса, определена на база на административните разходи, необходими за предоставяне на исканата информация или за предприемането на исканите действия. 

* Правото на изтриване(или „правото да бъдеш забравен“) дава възможност, когато субектът на данни не желае данните му да бъдат обработвани и не съществуват законни основания за тяхното съхранение, да поиска те да бъдат заличени при едно от следните основания:

  • Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

  • Субектът на данните оттегля своето съгласие, върху което се основава обработването на данните;

  • Субектът на данни възразява срещу обработването и няма преимуществено законово основание за продължаване на обработването;

  • Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

  • Личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение;  - Личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество на дете.

„Правото да бъдеш забравен“ не е абсолютно право. Съществуват ситуации, в които СУ „В. Левски“ - Русе има възможност да откаже да изтрие данните, а именно когато обработването на конкретните данни е необходимо за някоя от следните цели: 

- За упражняване правото на свобода на изразяване и информация;

  • За изпълнение на правно задължение или на задача от обществен интерес или упражняване на публична власт;

  • За целите на общественото здраве;

  • Архивиране за цели в обществен интерес, научноизследователски исторически изследвания или статистически цели;

  • За установяване, упражняване или защитата на правни претенции.

**Профилиране е всяка форма на автоматизирано обработване на лични данни, изразяващо се в използването на лични данни за оценяване на определени лични аспекти, свързани с физическо лице, и по-конкретно за анализиране или прогнозиране на аспекти, отнасящи се до изпълнението на професионалните задължения на това физическо лице, неговото икономическо състояние, здраве, лични предпочитания, интереси, надеждност, поведение, местоположение или движение.

Тази Политика за защита на личните данни е актуална към 25.05.2018 година.

Настоящата Политика за защита на личните данни може да бъде променяна или допълвана поради изменение на приложимото законодателство, по инициатива на СУ „В. Левски“ - Русе или на компетентен орган (напр. Комисията за защита на личните данни).