Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе
  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

     
  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

  • VTEM Image Show

    СУ Васил Левски

Последни новини

СУ "Васил Левски" почете паметта на своя патрон

СУ "Васил Левски" почете паметта на своя патрон

Вчера, на 19 февруари, 2019 г., СУ „Васил Левски“ - ръководство, учители и ученици отдадохме своята почит и признание към своя патрон &...

Сряда, 20 Февруари 2019

Китайска нова година

Китайска нова година

На 5 февруари 2019 г. настъпи Китайската Нова година, а СУ„Васил Левски” гр. Русе с любезното съдействие на Институт Конфуций гр. Велик...

Четвъртък, 14 Февруари 2019

Участие на ученици в националния литературен конкурс за стихотворение

Участие на ученици в националния литературен конкурс за стих…

Учениците от 3 д клас на СУ „Васил Левски” с голямо желание участваха в националния литературен конкурс за стихотворение „Как е п...

Сряда, 13 Февруари 2019

Участие на наши ученици в Национален конкурс "Най-голямото цвете"

Участие на наши ученици в Национален конкурс "Най-голям…

Ученичката Мартина Стоянова от VI а клас участва в Национален конкурс "Най-голямото цвете", който се проведе в г. Стара Загора и спечели ...

Сряда, 13 Февруари 2019

Ученици от СУ "Васил Левски"се представиха достойно на XV - то издание на Коледното състезание по информационни технологии

Ученици от СУ "Васил Левски"се представиха достойн…

Група ученици от СУ „Васил Левски“ представиха училището на XV-то Коледно състезание по информационни технологии, организирано от ...

Четвъртък, 10 Януари 2019

Един истински празник

Един истински празник

За шеста поредна година учениците в СУ“В. Левски“ стават част от състезанието „Пей с мен на китайски език“, което обхваща в...

Четвъртък, 03 Януари 2019

Второ място за Боян Булатов в Коледно математическо състезание

Второ място за Боян Булатов в Коледно математическо състезан…

Отново призово класиране на наш ученик на традиционно провеждащото се Коледно математическо състезание в г. Русе!. Това е Боян Цветомиров Булатов, ...

Четвъртък, 20 Декември 2018

Златен медал за Александра Йорданова от Коледното математическо състезание

Златен медал за Александра Йорданова от Коледното математиче…

На 08.12.2018 се проведе коледното математическо състезание за учениците от област Русе. С гордост можем да заявим, че нашата ученичка Александра Й...

Вторник, 18 Декември 2018

В СУ "Васил Левски" се организира конкурс за рисунка

В СУ "Васил Левски" се организира конкурс за рисун…

По случай деня на българския художник, членовете на ученическия съвет организираха конкурс за рисунка, чиято тема беше “Моят любим български ...

Петък, 14 Декември 2018

Александър Косев от II "Б" клас от СУ "Васил Левски" спечели първо място на турнир по карате

Александър Косев от II "Б" клас от СУ "Васил …

Александър Калоянов Косев, ученик от ІІ "Б" клас, с кл. р-л Мариела Славнина  спечели І място за момчета до 8 години, кате...

Сряда, 12 Декември 2018

Открит урок за представяне на добри практики в обучението по география и икономика в IX клас представи Нели Горсова, ст. учител в СУ "Васил Левски"

Открит урок за представяне на добри практики в обучението по…

         Открит урок за представяне на добри практики в обучението по география и икономика за ІХ клас, по ...

Четвъртък, 06 Декември 2018

Самира Рахул Биндал, ученичка от СУ "Васил Левски" постигна високи резултати в художествената гимнастика

Самира Рахул Биндал, ученичка от СУ "Васил Левски"…

САМИРА РАХУЛ БИНДАЛ, ученичка от ІІ "Б" клас, с класен ръководител Мариела Славнина, постигна отлични спортни постижения в художествената...

Вторник, 04 Декември 2018

Старши учители в СУ "Васил Левски" - Русе участваха в Национална конференция "Как да преподаваме дигитално-медийна грамотност в училище"

Старши учители в СУ "Васил Левски" - Русе участвах…

    На 10.11.2018 г., в зала „Киев“ на Парк-хотел „Москва“, София, г-жа Анелия Пеева– старши учител по хими...

Понеделник, 19 Ноември 2018

Трето място на математическо състезание " Паисий Хилендарски"

Трето място на математическо състезание " Паисий Хиленд…

         На 12.11.2018 г. в голямата зала на Окръжна библиотека „Любен Каравелов“ се състоя награждаването на ...

Петък, 16 Ноември 2018

Калоян Андреев от СУ "Васил Левски"се представи достойно на математическо състезание Паисий Хилендарски"

Калоян Андреев от СУ "Васил Левски"се представи до…

На 01. ноември 2018 г. се проведе традиционното математическо състезание „Паисий Хилендарски“, посветено на Деня на народните будители ...

Четвъртък, 15 Ноември 2018

Актуално

Error: No articles to display

Политика за защита на личните данни в СУ "Васил Левски" - Русе

Настоящата Политика за защита на личните данни не регламентира права и задължения, а има за цел да обясни защо и какви лични данни събираме, как ги обработваме, съхраняваме, в това число, в това число кога е необходимо да разкриваме лични данни на трети лица. С тази политика се предоставя информация за правата, които потребителите имат във връзка с обработването на лични данни от СУ „В. Левски“ - Русе.

ЗАЩО СЪБИРАМЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 Във връзка с упражняването на нашите официални правомощия, спазване на законови задължения, защита на законни интереси или при изпълнение на задача от обществен интерес.

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЪБИРАМЕ

Имена на ученици, родители (настойници), педагогически и непедагогически персонал, единен граждански номер (личен номер на чужденец); данни за здравословното състояние, данни от документ за самоличност (чрез тях се извършва проверка за валидност на съответния документ и се проверява самоличността на съответното лице); данни за пълномощник (ако лицето се представлява от пълномощник) и за неговото пълномощно; данни за комуникация с гражданите (например адрес на електронна поща, телефонен номер, адрес или др.).

КАК ОБРАБОТВАМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Обработването обхваща широк спектър от операции, извършвани с лични данни, включително с ръчни или автоматични средства. Това включва събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване. 

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ ПРИ ОБРАБОТКА НА ДАННИТЕ

Обработваме лични данни добросъвестно и по прозрачен начин по отношение на субекта на данните за конкретни, изрично указани и законни цели в съответствие с действащото законодателство. Съобщаваме и обясняваме на учители, ученици и родители какви лични данни събираме, както и защо и как го правим. Обработваме лични данни само за законни цели. Обработката на лични данни не надхвърля периода, необходим за постигането на тези цели, освен ако сме задължени да ги съхраним в съответствие със законодателството.

Въвели сме необходимите технически и организационни мерки, за да защитим вашите лични данни от случайно или незаконно унищожаване или от случайна загуба, от неправомерен достъп, изменение или разпространение, както и от други незаконни форми на обработване. 

КАК СЪБИРАМЕ ЛИЧНИ ДАННИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

В повечето случаи получаваме информация директно от субектите на данни, когато те попълват заявления, декларации и други документи, необходими за упражняването на правомощията ни и за спазване на законовите и подзаконовите нормативни актове.

ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОМПЕТЕНТНИ ОРГАНИ

При наличието на установени със закон предпоставки, личните данни, събирани и обработвани от СУ „+В. Левски“ - Русе, следва да бъдат предоставяни на компетентните органи.

КОЛКО ВРЕМЕ СЪХРАНЯВАМЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Съхраняваме личните данни толкова дълго, колкото е необходимо, за да бъдат спазени изискванията на законодателството.

ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

 Можете да се свържете с нас, за да упражните своите права.

 Според Общия регламент за защита на личните данни субектът на данни (физическото лице, за което се отнасят данните) има право на:

  • Информираност (във връзка с обработването на личните му данни от администратора);

  • Достъп до собствените си лични данни;

  • Коригиране (ако данните са неточни);

  • Изтриване на личните данни (право „да бъдеш забравен“) * ;

  • Ограничаване на обработването от страна на администратора или обработващия лични данни;

  • Преносимост на личните данни между отделните администратори;

  • Възражение спрямо обработването на негови лични данни;

  • Субектът на данни има право и да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране, което поражда правни последствия за субекта на данните или по подобен начин го засяга в значителна степен;

  • Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата на субекта на данни са били нарушени.

 Физическото лице, което е субект на данни, има право да получи информация за администратора на лични данни, както и за обработването на личните му данни. Тази информация включва:

  • Данни, идентифициращи администратора, както и негови координати за връзка, вкл. координатите за връзка с длъжностното лице по защита на данните;

  • Целите и правното основание за обработването;

  • Получателите или категориите получатели на личните данни, ако има такива;

  • Намерението на администратора да предаде личните данни на трета страна (когато е приложимо);

  • Срока на съхранение на личните данни;

  • Съществуването на автоматизирано вземане на решения, включително профилирането**, (ако има такова);

    • Информация за всички права, които субектът на данни има; 

    • - Правото на жалба до надзорния орган.

Посочената информация не се предоставя, ако субектът на данни вече разполага с нея. Ако подадете искане, свързано с упражняване на Вашите права, ние ще Ви отговорим в едномесечен срок. При необходимост този срок може да бъде удължен с още два месеца, за което ще бъдете незабавно уведомени.

При отказ да бъде изпълнено Вашето искане, ще бъдете уведомени за причините, поради които не са предприети действия по него, както и за възможността да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни и търсене на защита по съдебен ред.

Действията, които СУ „В. Левски“ - Русе предприема при и по повод упражняването на правата на субектите, са напълно безплатни. Когато искането на дадено лице е явно неоснователно или прекомерно (например поради своята повторяемост), администраторът има право, по свое усмотрение да откаже да изпълни искането или да изиска заплащането на разумна такса, определена на база на административните разходи, необходими за предоставяне на исканата информация или за предприемането на исканите действия. 

* Правото на изтриване(или „правото да бъдеш забравен“) дава възможност, когато субектът на данни не желае данните му да бъдат обработвани и не съществуват законни основания за тяхното съхранение, да поиска те да бъдат заличени при едно от следните основания:

  • Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

  • Субектът на данните оттегля своето съгласие, върху което се основава обработването на данните;

  • Субектът на данни възразява срещу обработването и няма преимуществено законово основание за продължаване на обработването;

  • Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

  • Личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение;  - Личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество на дете.

„Правото да бъдеш забравен“ не е абсолютно право. Съществуват ситуации, в които СУ „В. Левски“ - Русе има възможност да откаже да изтрие данните, а именно когато обработването на конкретните данни е необходимо за някоя от следните цели: 

- За упражняване правото на свобода на изразяване и информация;

  • За изпълнение на правно задължение или на задача от обществен интерес или упражняване на публична власт;

  • За целите на общественото здраве;

  • Архивиране за цели в обществен интерес, научноизследователски исторически изследвания или статистически цели;

  • За установяване, упражняване или защитата на правни претенции.

**Профилиране е всяка форма на автоматизирано обработване на лични данни, изразяващо се в използването на лични данни за оценяване на определени лични аспекти, свързани с физическо лице, и по-конкретно за анализиране или прогнозиране на аспекти, отнасящи се до изпълнението на професионалните задължения на това физическо лице, неговото икономическо състояние, здраве, лични предпочитания, интереси, надеждност, поведение, местоположение или движение.

Тази Политика за защита на личните данни е актуална към 25.05.2018 година.

Настоящата Политика за защита на личните данни може да бъде променяна или допълвана поради изменение на приложимото законодателство, по инициатива на СУ „В. Левски“ - Русе или на компетентен орган (напр. Комисията за защита на личните данни).