Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе

Варненски карнавал 2019 година

Петък, 19 Април 2019 | Автор на статията:  СУ Васил Левски

„Варненски Карнавал“ 2019

На 13.04. 2019г. в морската столица на България се проведе петото издание на Варненския карнавал. За трета поредна година учениците на СУ „Васил Левски“ показаха пред многонационалната публика богатството, което изучаваните източни култури и езици крият в себе си.

Възпитаниците на училището за пореден път приковаха с професионализма си вниманието на журито, което присъди следните награди:

* Втора награда в категория за най-добър костюм на традиционната маскарадна обредност за танца „Тай-чи  с ветрило“, който представи стремежа на човека да овладее своята „чи“ енергия в изпълнение на Габриела, Стефани, Дебора, Бианка, Хюлия и Мелис от 11 б клас.

*Поощрителна награда в категория за най-добър костюм на традиционната маскарадна обредност за демонстрацията на „У-шу с меч“, по време на която момчетата Любослав, Джан, Ерик и Живко от 9б клас и Велислава от 12 в клас показаха завиден контрол над оръжията и желязна воля

* Втора награда в категория за най-добра маска и костюм от българската или чуждестранната маскарадна обредност за  традиционния „Танц на лъва“ в изпълнение на Веселин и Константин от 12б клас

*Поощрителна награда в категория най-добра маска и костюм от българската или чуждестранната за маскарадна обредност  за „Танц на пауна“, който Фелиша от 10б клас изпълни, показвайки на публиката красотата и величието, присъщи на царя на птиците.

*Поощрителна награда в категория най-добра маска и костюм от българската или чуждестранната за маскарадна обредност  за Велислава от 12 в, която показа на журито част от бушидо – философията на самураите.

* Поощрителна награда в категория „Цялостно представяне на група/клас“  за танца „Жасмин“, в който взеха участие  Йоана и Сесил от 8 б, Бетидже, Бахар, Йоана,Гергана и Моника от 9б, Габриела и Миглена от 10б, Вероника и Валерия от 8 а, Катерина и Красимира от 12 б клас.

*Втора награда в категория за най-добра гигантска фигура/маска за „Дракон“. Традиционния „Танц на дракона“ в изпълнение на Фелиша, Адриана, Кристиана, Боян и Огнян от 10б, Хюлия и Мелис от 11 б, Константин и Веселин от 12 б и Велислава от 12 в отново обра овациите на тези, които въпреки дъжда бяха дошли да се потопят в магията на различните култури.

*Поощрителна награда в категория за цялостно представяне на гостуваща формация на СУ “Васил Левски“ Русе

В Празника на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия се включиха с Японска работилничка и учениците от 6 г клас: Александра, Андреа, Анита, Берен, Божидар, Борис, Владислав, Евин, Емануела, Емил, Ивен, Мартина, Мелих, Оксана и Рая, които представиха на гражданите и гостите на град Варна  традиционното древно изкуство да прегъваш хартия – Оригами,  показаха калиграфските си умения в писането на йероглифи – Канджи, които се използват в модерната японска писмена система и при правенето на татуси на японски думи и аниме герои.

Сплотеността, дисциплината и безотказната екипна работа, които учениците на СУ „Васил Левски“ показаха въпреки лошите метеорологични условия, са показател за престижа на учителите, съумели да запалят в душите на тези деца огъня на стремежа към познание и да ги превърнат в млади хора, готови да следват мечтите си.

Варненският карнавал отново се превърна в поле за изява на възпитаниците на училището и начин за популяризиране на източните култури и езици, които несъмнено представляват най-благодарния източник за бъдеща реализация на онези, осмелили се да се докоснат до магията им…

  • Източник: СУ Васил Левски