Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе

Първо, второ и трето място на XII Международно състезание „Китайски езиков мост“

Вторник, 23 Април 2019 | Автор на статията:  СУ Васил Левски

На 20 април 2019 г., в аулата на Великотърновския университет, се проведе XII Международно състезание „Китайски езиков мост“ за ученици, където  се състезаваха възпитаниците на СУ „Васил Левски“ – гр. Русе, 18 СУ „Уилям Гладстон“ – София, 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ – гр. София и СУ „Максим Горки“ – гр. Стара Загора.
В тези училища китайският език се изучава интензивно. Шестчленно жури, чиито представители бяха от Посолството на КНР в България и Китайския културен център в София, оцениха представянията на участниците. 
Надпреварата протече в 3 кръга: тест с въпроси, свързани с историята, географията и културата на Китай, реч по предварително обявена тема и представяне на талант, свързан с китайската култура.  Благодарим на целия екип на Институт Конфуций-ВТУ и лично г-жа Мандова с г-н Мао от китайското Посолство за изключителната организация! Състезанието бе много оспорвано, но нашите деца безапелационно заеха призовите места. Бетиже Акова от 9 „б” клас- 1 място, Габриела Ангелова от 11 „б” клас- 2 място и Мелис Адем също от 11 „б” клас- 3 място. Честито, момичета! Горди сме, че имаме ученици като вас! Специални благодарности на доброволките, учителите по китайски език и класните ръководители, които неуморно работиха за подготовката на децата.

Бетиже и Габриела ще заминат за Китай през есента на 2019г., за да вземтат участие във финалния кръг на състезанието, където наравно с участници от цял свят ще представят България! Успех и още много върхове!

 

  • Източник: СУ Васил Левски