Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе

Открихме новата учебна 2017/2018 година

Петък, 29 Септември 2017 | Автор на статията:  СУ Васил Левски

          Първият учебен ден е особен ден, който навява спомени, буди размисли и поражда надежди. На този ден всяка година училищата разтварят широко врати и с радост посрещат своите ученици.

     На 15 септември тържествено в двора на СУ "Васил Левски" бе открита новата учебна 2017/2018 година. За 192 първокласници това бе първият учебен ден в живота. С трепет и вълнение те очакваха срещата със своите  учители, които ще ги поведат по пътя на познанието.

    Празникът започна с химна на РБългария, издигането на националния флаг и посрещането на училищното знаме.  Директорът на училището, г-н Галин Ганчев,  произнесе приветствено слово, като пожела всеотдайност  и висок професионализъм на  учителите и упоритост и жажда за знания  на всички  ученици.  Откриването на учебната година уважиха с присъствието си народният представител от 44-то Народно събрание и председател на ВМРО Искрен Веселинов и проф. Б. Ангелов от РУ „Ангел Кънчев“.

        След кратък водосвет и празнична програма зазвъня училищният звънец. Първи прекрачиха прага на училищната сграда малките първокласници, водени, по традиция,  от директора  и заместник-директорите.

              На всички пожелаваме успешна и ползотворна учебна година – напред  и нагоре!

  • Източник: СОУ Васил Левски