Mobile menu
СУ с преподаване на източни езици и култури “Васил Левски” Русе

Европейският ден за борба с трафика на хора отбелязаха ученици от СУ “Васил Левски” в Русе

Четвъртък, 19 Октомври 2017 | Автор на статията:  СУ Васил Левски

В Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври стартира поредната информационна кампания за превенция на трафика на хора, организирана от Сдружение БРТИМ. Това е петата подобна кампания по темата, насочена към ученици и към живеещите в общностите в кв. „Дружба“, Русе и населените места на общините Иваново и Борово. Кампанията е озаглавена "Отвори очи... Подай ръка" и се провежда с помощта на младежи – доброволци и на екипа на БРТИМ.

Откриващото събитие, състояло се днес в двора на най-голямото русенско училище - СУ "Васил Левски", отново предизвика голям интерес и внимание. Повече от 100 ученици получиха от подготвените материали, брошури, картички  и балони. На учениците беше предоставена възможност да споделят мнението по темата за трафика на хора в специално подготвена кутия. Доброволците на Сдружение БРТИМ на достъпен език разясняваха на връстниците си какво е престъплението „трафик на хора“ и как могат да предпазят себе си и близките си. Любопитен факт е, че част от материалите, които използва кампанията, са изработени по идея и дизайн на доброволците.

Кампанията "Отвори очи... Подай ръка" е част от дейностите, които Сдружение БРТИМ изпълнява в проекта на Община Русе по Програма ЗОВ. Дейностите по кампанията ще продължат до декември 2017.

 

  • Източник: СОУ Васил Левски